Vahelduseks valgele





Reklaam

Tahtsime oma koju mingit vaheldust sellele ühtlasele valgele seinavärvile. Päris erksaid toone ma kasutada ei tahtnud, pigem midagi sellist kerget ja sooja.

Otsustasime mehega, et valiks mõne liivakarva või tumedama beeži vms ja värviks paari tuppa niiöelda aktesendiseina ehk ühe seina teist värvi. Ehituspoes värvilriiuli juures haarasin esimesena pihku Tikkurila tooni V484 Driftwood näidiskaardi. Kokku tulin poest koju kümnekonna värvikaardiga ja proovisime ja võrdlesime neid igatpidi ja lõpuks läks ikka käiku see, mis poes esimesena silma jäi ehk Tikkurila Driftwood. See on kõige ilusam hallikasbeež toon, mis annab olla! 

Minusuguse värvipelguri jaoks ideaalne, rahulik, mõnus, hubane. Värvisime oma magamistoas ja lapse toas kummaski ühe seina. Mõlemad toad said kohe uue hingamise. Ühest küljest värskendus ja teisest küljest käin ja ikka vaatan, et justkui oleks need seinad koguaeg seda tooni olnud ja ammu pidanudki olema. Järelikult täpselt õige asi, eksole!

Magamistuba enne...


... ja magamistuba pärast.
 

Lapse tuba enne...

... ja lapse tuba pärast. 

Driftwood (ehk siis eesti keeles ajupuu, ehk mereranda uhutud, vees natuke hallikaks vedanud puu) toon on piisavalt hele, et tegelikult võiks kogu korteri/maja siseseinad sellega värvida ja samas piisavalt tume, et olla hoopis niiöelda aktsendi-seina toon. Meie oleme hetkel rahul sellega, et meil on osades tubades üks sein üle värvitud, kuna terve maja ülevärvimine oleks praegu liiga suur töö. Meil on palju massiivset mööblit, mis tuleks eest ära liigutada ja meil enamikes tubades sisseehitatud mööblit, mis on eelmise seinavärvi järgi toonitud ja kas see siis enam sobiks? Igajuhul see mõte jääb meil tagavaraks. Kui valge ikka täitsa ära tüütab, siis on Driftwood toon kindlasti valikus. Muide, ülejäänud seinad on meil värvitud Tikkurila tooniga F485 Damask, mis on soe naturaalne valge ja nad sobivad omavahel ka ideaalselt kokku. Need seinad oli tegelikult värvinud arendaja juba enne, kui meie oma paarismaja boksi ostsime. Ja me olime toona sissekolimisest liiga õhinas, et läbi mõelda, kas äkki seinte värvi muuta. Aga nüüd koos beežide seintega on see tegelikult teineteist mõnusalt täiendav kooslus. 


Kui sa pole tooni valikus kindel või tahad enne, kui tagasiteed enam pole, oma nägemust kontrollida, siis saab seda teha Tikkurila Colour Master äppiga mobiiltelefonis (vaata lähemalt siit).

Colour Master äpp

Värvimise käigus võib ka ootamatuid küsimus ja siis saab nõu Vivacolori värviliinilit 12011 (naersime mehega, et värvi-112).



Värvisime Vivacolori Green Line 4 Wall värvi ja Anza pintsli ja rulliga. Minu mees, kes on elus palju seinu värvinud, ütles ka, et kvaliteetsete vahenditega on kohe lust tööd teha. Green Line 4 värv ei lõhna peaaegu üldse ja spetsiaalselt tehtud nii, et oleks ka allergikutele turvaline. Värvitud seinaga toas sai juba samal õhtul rahulikult magada, igasugune värvilõhn oli kadunud.

Meie värvisime heledamat seina tumedamaks, nii et piisas kahest kihist. Kui värvid tumedamat heledamaks, siis ma soovitaks küll näiteks Vivacolori värviliinilt nõu küsida, kuidas sellisel juhul värvikoguseid arvestada. 

Anza pintsel ja rull.

Kuna me värvisime mõlemas toas ainult ühe seina, tuli ääred ja servad eriti hoolega teipida. Meil on kergesti eemaldatavad põrandaliistud, niiet võtsime need täiesti ära ja panime pärast tagasi. 
Nurgad ja servad tegime Anza 50mm pintsliga, mis sobib kõigi värvitüüpide jaoks ja mis on teinekord hea ka väiksemate tööde, nt mööbli värvimiseks. Anza pintsel tegi töö täpselt ja korralikult ära. 

Kui võimalik, soovitan põrandaliistud värvimise ajaks ära võtta.


Rull oli meil Anza Platinum Micmex 18cm rull, mis jätab sellise mõnusa keskmise rullimustri, mis koos täismati värviga jätab siseruumis seinale mõnusa, kergelt sametise ilme ja niiöelda nullis ära minu kogenematu maalrikäe apsakad. 



Algajad maalrid, nagu mina, ärge siis ehmuge,
kui vedel värv alguses purgis täiesti "vale" tundub

Ja veel - algajad maalrid, nagu mina, ärge siis ehmuge, kui vedel värv alguses purgis täiesti "vale" tundub. :) Õige toon tulebki esile alles pärast kahte kihti ja kuivamist. 



Popular Posts